Flyttstäd vid avslutat hyreskontrakt och bostadsrätt – Därför bör du anlita en städfirma

anlita vår städfirma så ingår alltid all städutrustning

Det kan vara värt det att anlita en städfirma för ett flyttstäd oavsett om du är hyresvärden eller hyresgästen. Som hyresvärd måste du förbereda lägenheten för en ny hyresgäst när helst den nuvarande väljer att byta bostad. Som hyresgäst kan denna typ av tjänst hjälpa dig oerhört för att få en smidig flytt. En hyresgäst förväntas lämna åter den hyrda lägenheten, huset eller byggnaden i samma skick som den var vid inflyttningen. Detta innebär att du måste se till att alla skadade områden repareras och att hemmet städas på ett riktigt sätt och till belåtenhet. Om hyresvärden eller besiktningsmannen finner lägenheten i gott skick får du också tillbaka hela din depositionsavgift. Ta dig en titt på dessa påståenden så kommer du se varför att anlita en städfirma för flyttstädet är idealiskt även för dig.

Anlita en städfirma för ett flyttstäd oavsett om du är hyresvärden eller hyresgästen

Du får en ordentlig städning

Du kan få alla områden i lägenheten riktigt rengjorda inklusive hyllor, möbler, prydnadssaker, väggar, kakel och golv. Efter du har bekräftat att allt är städat kan du lämna över nycklarna till hyresobjektet till din hyresvärd och få din depositionsavgift tillbaka.

Det finns ingen anledning till att du ska städa själv

Om du är hyresgäst så är du nog rätt medveten om vad som stod i kontraktet som du skrev på hos din hyresvärd. Som en del av kontraktet står det att du ska lämna åter hyresobjektet i ett ordnat skick. Om du misslyckas med detta kan det betyda att du tappar en del av din depositionsavgift då hyresvärden kan ta ut vissa avgifter. Om du anlitar en städfirma kan de hjälpa dig att se till att du får tillbaka alla dina pengar och bespara dig både huvudvärk och skamkänslor. Du kan då få hyresobjektet städat till hyresvärdens fullständiga belåtenhet.

Du förlorar ingen tid på att städa

Även om du kan prova att städa på egen hand så kommer du spendera en hel del tid på det. Detta betyder att du kanske måste ta en eller två dagar ledigt till utöver flytten. Spara tid genom att låta ett team av erfarna och professionella städare utföra denna uppgift istället för dig i utbyte mot en liten kostnad. Du behöver inte ens vara på plats när de gör det, utan du kan istället använda den tiden till viktigare saker såsom att flytta in i ditt nya hem.

Du kan njuta av en professionell städservice

Vår städfirma i Sundsvall utför flyttstäd var och varannan dag. De tar på sig i snitt hundratals städjobb varje månad och vet vad hyresvärdar vill ha och eftertraktar. De anstränger sig och använder all sin expertis och professionell utrustning för att se till att hyresobjekten går igenom vid städbesiktningen. De har kunskapen, utrustningen och personalen som krävs för att återställa hyresobjektet till sitt forna skick.

Kvalitetsstäd med garanti

Städfirmor erbjuder oftast en städgaranti på utfört jobb. Du kan då lämna in ett officiellt klagomål om du inte är nöjd med kvalitén på städningen som kan tvinga städfirman att återvända och slutföra de uppgifter du inte är nöjd med, utan någon extra kostnad för dig.