Hemstäd – Stora hem behöver ofta städhjälp

ta kontroll över ditt hemstäd

Hemstäd är en mening som väcker ångest hos många husägare som har många ansvarsområden utanför hemmet och som inte har tid eller energi att hinna med dammsugning och damning. Denna artikel kommer att granska några enkla städtips som kan vara användbara för att hålla ditt hem rent.

Sätt upp ett städschema för hemstäd

Först och främst, för att säkerställa att vissa städuppgifter inte blir försummade och blir outhärdligt stora är det viktigt att göra ett städschema för hemstäd. Lista alla städsysslor som behöver göras runt ditt hem och dela dem sedan i dagliga, veckovisa eller månatliga listor. Vissa städaktiviteter som att tvätta måste göras varje dag, medan sopa golv i garaget kan behövas en gång i månaden. Dammsugning är ett bra exempel på något som vanligtvis behöver göras en gång i veckan.

Analysera vad som ska städas

För det andra, analysera uppgiften till hands. Ta en titt på varje rum i ditt hus och ta reda på var problemområdena är. Kanske är tonåringarnas sovrum särskilt hemskt eller badrummet som alla delar på kan behöva uppmärksamhet oftare. Se till att städuppgifterna för dessa rum ingår i städschemat ovan vid lämpliga tider i veckan eller månaden.

Ta in städhjälp från en städfirma

För det tredje går lite städhjälp en lång väg. Oavsett om du anlitar en rekommenderad städfirma i Sundsvall för deras städservice eller tar hjälp av familjemedlemmar, bör hemstädning inte vara ett jobb för en ensam person. Städtjänster kan vara värda deras vikt i guld, men var noga med att anställa trovärdiga människor så att du slipper oroa dig för att de skall vara ensamma i ditt hem. Barnen kan också vara mycket bra städare och rengöringsuppgifterna hjälper dem att lära sig ansvar och självständighet. Fördela städschemat på alla familjemedlemmar så kommer du märka att städarbetet blir gjort på nolltid.

Släng onödiga saker

För det fjärde, eliminera röran. Många hem som verkar smutsiga har bara för mycket grejer! Investera i lagerhyllor och skåp för att organisera saker och garderober. Överväg att ha en loppis eller åk till en välgörenhetsbutik för att bli av med saker du inte behöver eller inte har använt på flera år. Att bara rensa bort onödiga saker kan öppna upp rum och avslöja extra bostadsutrymme. Rum som är välorganiserade framstår som ljusare och större. Dessutom är det mycket lättare att avgöra vad som faktiskt behöver rengöras när det inte finns ett lager av prylar ovanpå allt.

Var förberedd för en ordentlig rengöring

För det femte, bli av med distraktioner och se till att du är redo. Ha en korg under diskbänken fylld med rengöringsmedel, gör en plan, rensa ditt schema för timmen eller dagen du skall städa, stäng av din mobiltelefon och sätt på lite bra musik. Hemstädningen kommer att bli gjort på nolltid! Alternativt kan vissa människor städa medan de tittar på tv eller lyssnar på ljudböcker. Oavsett vad du föredrar, se till att du har tillräckligt med produkter till hands så att du inte behöver avbryta schemalagd städtid med en resa till affären. Att säkerställa att du har tillräckligt med produkter och medel eliminerar eventuella ursäkter och hjälper dig bli färdig med uppgiften i tid.

Hemstäd kan vara en skrämmande och överväldigande uppgift om du bor i ett stort hem eller har en stor familj. Använd dessa enkla städtips för att säkerställa att ditt hem är bekvämt och säkert att bo i.