Städtips – Organisera din städning

städtips till en trött städare

Effektiva städtips för hemmet

Att bo i ett smutsigt hus är inte trevligt, men ibland är tanken på att städa det bara alldeles för mycket. Vad ska man göra? Dessa städtips har utvecklats av städare med lång erfarenhet av städ för att göra städningen av hemmet snabbare och mer effektiv.

Skapa ett schema

De flesta av oss har upptagna liv; vi skjutsar barnen överallt, jobbar heltid, lagar mat och så vidare. Vi har inte tid att lägga 5 eller 6 timmar om dagen på att städa (och det vill vi inte heller), så vi måste göra det när vi har tid. Du hanterar kanske redan ditt hektiska liv med någon typ av kalender, och för att hantera städningen kan du också här använda ett schema.

Dela upp städningen i olika uppdrag och schemalägg en eller två av dem på olika dagar av veckan. Till exempel kan du städa badrummen på lördagar och köket på måndagar, och så vidare. Involvera även andra familjemedlemmar, ge dem uppdrag och lägg in deras individuella uppgifter i städschemat. Genom att sätta upp schemat på en plats där alla ser det så kommer alla veta vad som behöver städas och på vilken dag.

Inventera städtillbehör

Dessa städtips är designade för att försäkra dig om att städ aktiviteterna blir så effektiva som möjligt. Det finns inget värre än att få slut på ett slags rengöringsmedel mitt i städningen och tvingas ta en paus för att åka till affären och spendera en halvtimme där. För att undvika en sådan situation kan du utveckla din egen lista för inventering av renhållningsprodukter.

För att ta fram din lista bör du börja med att fastställa vad du behöver göra och bestämma vilket städredskap eller rengöringsmedel utförandet kräver.

Motivation

Visst, städning är inte allas favoritaktivitet, men vi måste inte bli förtvivlade för att vi måste städa. Börja med att ha på dig bekväma kläder, det kommer göra dig mer positivt inställd. Sedan sätter du på din favoritmusik… Välj något som får dig att komma igång och höjer pulsen, välj något roligt! Slutligen, planera för en belöning när du slutfört jobbet. Belöningen kan vara stor eller liten, det är ditt val… men gör den bra nog för att motivera dig att slutföra städningen.

Städplan

Mycket av ineffektiviteten beror på att du inte har en anfallsplan. Istället skuttar du från rum till rum eller jobb till jobb utan ett tydligt mål och en tydlig riktning. För att behålla ditt fokus, slutföra jobbet direkt och kunna fortsätta med vardagen behöver du en plan. Det är så de bästa städfirmorna i Sundsvall arbetar!