Rekommendationer på hur du ska rengöra ugn – Guide till ugnsrengöring

tjej som kan rengöra ugn

Om du har en ugn måste du se till att du rengör den ordentligt. Den riktiga hemligheten bakom att rengöra ugnen effektivt är vad du använder för att rengöra den. I det här inlägget hittar du många bra tips för ugnsrengöring som du kan använda för att effektivt rengöra ugnen.

1. Ta reda på vilken typ av ugn du ska rengöra

Det första du bör ta reda på är vilken typ av ugn du har. Det finns några olika typer av ugnar på marknaden och den typ du har kommer att bestämma den enklaste metoden för att rengöra den. Det finns till exempel självrengörande ugnar som gör att du kan värma ugnen till tillräckligt hög temperatur så att mat och annat skräp i ugnen effektivt förvandlas till aska och är lätt att ta bort därefter. En annan typ av ugnar är den strukturerade ugnen som har ett porslinskikt som är utformat för att bränna allt som spills medan du faktiskt använder ugnen. Slutligen finns det vanliga ugnar som inte har någon typ av rengöringsfunktion och som kräver handrengöring för att underhålla.

2. Ta ut ugnsgaller och andra typer av förvaringsfunktioner

Om du planerar att rengöra ugnen måste du ta bort allt innehåll i själva ugnen. Du kan sätta dina hyllor försiktigt i ett handfat fullt med varmt vatten och rengöra dem noggrant med tvålvatten.

3. Rengöringsmedel för ugnen

När du rengör ugnen måste du se till att du förbereder rätt rengöringsmedel för att effektivt rengöra.

När du har tagit bort hyllorna kommer du att vilja göra din bakpulverblandning. Du kan göra detta genom att blanda ditt bakpulver med några matskedar vatten. Du måste använda rätt mängd för att få en kräm som har en utmärkt konsistens.

Efter att du har gjort krämen klart kommer du att vilja sprida den över hela ugnen. Försök dock att inte lägga den på ugnens värmeelement. Du bör också använda handskar för att göra detta eftersom det är troligt att ugnen är riktigt smutsig. Bakpulvret kommer sannolikt att bli en brunaktig färg när du gnuggar den i ugnen. Var noga med att ta hänsyn till områden som är fyllda med extra mycket fett.

När du har gjort det här vill du vänta 12 timmar eller låta krämen vara på under natten. Sedan kan du ta en fuktig trasa och rengöra ugnens insida. Du kan använda en skrapa av något slag för att rengöra krämen, och därefter kan du spruta vinäger i ugnen för att rengöra den helt. Stoppa sedan i dina ugnsställ och nu ska din ugn vara helt ren och redo att användas.

Hör med bäst städfirma i Sundsvall om de kan hjälpa dig med rengöringen.